ما را دنبال کنید

جستجوگر

موضوعات

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : 26
  • کل نظرات : 3
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 33
  • بازديد ديروز : 0
  • بازديد کننده امروز : 2
  • بازديد کننده ديروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل ديروز: 0
  • بازديد هفته : 33
  • بازديد ماه : 97
  • بازديد سال : 454
  • بازديد کلي : 1,720
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 18.227.102.34
  • مرورگر : Safari 5.1
  • سيستم عامل :

یک درمانگاه تخصصی در قلب یکی از میدان های معروف پایتخت، حجامت، تزریق، پانسمان، جراحی های کوچک، پزشک عمومی، گوش، حلق و بینی و گوارش تابلوهایی بود که بر سردر درمانگاه خودنمایی می کرد، ولی نشانی از تابلوهای ورود نوزاد به این دنیا ممنوع و یا فریب دیگران به قیمت دختر بودن وجود نداشت.

به محض ورود به درمانگاه، با پرستاری حدودا 27 ساله روبه رو شدیم و با یک نگاه، متوجه ما شد. برای اینکه به آنچه در ذهنمان می گذرد، شک نکند، گفتیم با خانم «س» کار داشتیم که در پاسخ گفت: خودم هستم؛ امرتون؟ ما هم کاملا صریح و بدون رودربایسی، امرمان را گفتیم. پرستار دستپاچه ما را به اتاق خلوتی کشاند و پرسش و پاسخ ها آغاز شد... .

این ها مشاهدات خبرنگاری است که از روی کنجکاوی، چیزی را که شنیده بود، پیگیر شد.

 بنا بر مشاهدات و شنیده های خبرنگار «تابناک» اجتماعی، پرده بکارت در مدت یک ساعت، آن هم با مبلغ چهارصد تا ششصد هزار تومان توسط یک تیم چهار نفره، متشکل از پزشک متخصص زنان و زایمان و پرستار در درمانگاه ... واقع در فلکه دوم صادقیه ترمیم می شود، به گونه ای که به گفته پزشک و پرستاری که مبادرت به انجام چنین عمل خلاف شرع و قانون می کنند، امکان تشخیص ترمیمی بودن پرده بکارت 100 درصد غیرممکن است؛ حتی با معاینات پزشکی قانونی!

ترمیم پرده بکارت به صورت غیرقانونی تنها نمونه ای از اقداماتی است که توسط این درمانگاه انجام می شود و سقط جنین و وازکتومی به صورت غیرقانونی از جمله اقدامات دیگری است که در این مرکز به ظاهر قانونی انجام می شود.

برای سقط جنین نیز بسته به میزان سن جنین، مبالغ از حداقل 400 هزارتومان آغاز و تا مبالغ میلیونی قابل افزایش است.

سقط جنین، عملی خلاف قانون و شرع است که فقط در مواردی محدود و با حکم دادگاه امکان انجام این اقدام وجود دارد و در سایر موارد نه تنها اقدام خلاف قانون بوده بلکه با عاملان آن نیز به شدت برخورد قانونی می شود.

گفتنی است، انجام چنین اعمالی از سوی تیم 4 نفره در حالی صورت می گیرد که رئیس درمانگاه از انجام چنین اقداماتی کاملا بی اطلاع است.

افزایش سقط جنین غیرقانونی در کشور

چندی پیش نیز یک متخصص زنان و زایمان با هشدار نسبت به افزایش و عوارض سقط‌های غیرقانونی در کشورگفت: متاسفانه بارداری در میان گروه سنی 18 و 19 ساله کشور‌ افزایش یافته است.

دکتر ژانت مهجوری افزود: یکی از نتایج سخت بودن شرایط ازدواج برای جوانان برقراری روابط به دور از نظارت والدین و خانواده در میان برخی از جوانان است و چنانچه داوری درباره پیامدهای اخلاقی و ارزشی این روابط را مسکوت بگذاریم پیامدهای دیگر این روابط از جمله سقطهای غیرقانونی و خطرناک لزوم آگاهی بخشی به جوانان به ویژه دختران و زنان دوچندان می شود.

وی با ابراز تاسف نسبت به انجام سقط جنین توسط ماماهایی که شرایط انجام آن را رعایت نمی کنند گفت: اغلب دختران و زنانی با طیف سنی ۳۰ تا ۵۰ ساله به دلیل بارداری ناخواسته و از ترس آبرو اقدام به سقط جنین می کنند و این درحالی است که این عمل عوارضی همچون پارگی رحم، نازایی ثانویه، خونریزی طولانی و سقط ناقص را موجب می‌شود.

مهجوری ادامه داد: اغلب افرادی که برای انجام سقط جنین مراجعه می‌کنند اغلب دختران و زنانی هستند که به دلیل فقر مالی و از روی ناچاری به عقد موقت تن داده‌اند. این افراد به دلیل بارداری ناخواسته، فقر فرهنگی، عدم آگاهی از روش‌های جلوگیری از بارداری نوین و ترس از آبروی خود حاضر به انجام این کار می‌شوند.

به گفته این متخصص زنان سقط جنین در شرایط و امکانات غیر بهداشتی و استریلیزه انجام می‌شود و در کنار انجام سقط‌های غیرقانونی توسط افراد ناشناس، داروها و آمپول‌های این عمل نیز در بازارهای سیاه همراه با عارضه به فروش می‌رسد که سقط ناقص را سبب می‌شود.

خطر مرگ مادر با سقط جنين غيرقانونی

كورتاژ از نظر پزشكي به معني تراشيدن جدار داخلي رحم است كه با وسيله‌اي به نام «كورت» انجام مي‌شود و معمولا داراي دو جنبه تشخيصي و درماني است و اصولا به دليل مضرات و خطرات آن سعي مي‌شود كمتر از اين روش (جز در شرايط خاص) استفاده شود.

دكتر فرشته معاون ، جراح و متخصص زنان ، زايمان و نازايي در اين باره به جام‌جم مي‌گويد: كورتاژهاي تشخيصي بيشتر در مورد زناني كه دچار اختلالات و نامنظمي‌هاي پريودي هستند و بخصوص آن دسته‌اي كه داراي سن بالاي 35‌سال هستند به كار مي‌رود.

وي با اشاره به اين كه زنان با اختلال تخمك‌گذاري از قبل با يك سري پريودهاي نامنظم مراجعه مي‌كنند يا‌ آن دسته‌اي كه در آزمايش‌هاي سونوگرافي‌شان گزارش فيبرم رحمي مي‌شود، به دليل اين كه دچار يك سري اختلالات خونريزي‌هاي نامنظم هستند، پزشك جهت اطمينان از اين كه سلول‌هاي جداره داخلي رحم يا درواقع لا‌يه آندومتر آنها داراي سلول‌هاي مشكوك يا سرطاني است يا خير، عمل كورتاژ را انجام مي‌دهد تا بدين وسيله مشخص شود هيچ مشكلي وجود ندارد.

دكتر معاون با بيان اين كه اگر در سونوگرافي گزارشي از كوليك يا فيبرم‌هاي زيرمخاطي بسيار ريز وجود داشته باشد باز هم ناچار به انجام كورتاژ و عمل تخليه مي‌شوند، درخصوص كورتاژهاي درماني اظهار مي‌كند: اين نوع كورتاژ بيشتر در حاملگي‌ها انجام مي‌شود و در مواردي كه سقط جنين (به صورت سقط اجتناب‌ناپذير يا جنين در حال خروج از رحم) انجام شده است كورتاژ در سن زير 20 هفتگي صورت مي‌گيرد.

اين جراح متخصص با اشاره به اين كه كورتاژ در حاملگي‌هاي پايين‌تر از 13 تا 14 هفتگي به نام «دي‌اندسي» معروف است، ‌يادآور مي‌شود: در اين نوع از كورتاژ ابتدا بايد دهانه رحم باز شود و سپس محصولات حاملگي تخليه شود ولي در كورتاژ «دي‌ اند اي» فرد در سنين بالاي 14 هفتگي حاملگي است و استخوان‌بندي جنين تشكيل شده است.

دكتر معاون ضمن اشاره به مضرات و خطرات عمل كورتاژ عنوان مي‌كند: افراد بايد بدانند كه معمولا پزشكان در مواقعي كه جنين فاقد قلب است يا حاملگي پوچ رخ داده و جنيني تشكيل نشده از كورتاژ استفاده مي‌كنند.

وي اذعان مي‌كند: گاهي در حين كورتاژ پزشكان با مشكلات فراواني مواجه مي‌شوند كه جان مادر به خطر مي‌افتد. به عنوان مثال گاهي اوقات پزشكان در حين كورتاژ در زير بيهوشي با دهانه بسته رحم مواجه مي‌شوند و در مواقعي دهانه رحم (گردن رحم) بسته و يا زوايه‌دار مي‌شود كه با ريسك پارگي رحم مواجه مي‌شوند.

به گفته اين پزشك، بنابراين افرادي كه قصد ختم بارداري آن هم به صورت غيرقانوني را دارند، بايد بدانند كه خطرات زيادي همچون سوراخ شدن رحم، پارگي روده و بدنه عروق لگن، يا باعث خونريزي‌هاي مرگبار يا عفونت‌هاي شديد مي‌شود كه در هر دو صورت موفق به تخليه كامل نشده و بقايايي از محصولات حاملگي در رحم باقي مي‌ماند كه بايد مجددا عمل جراحي تكرار شود كه هم هزينه‌بر و هم از نظر سلامتي بسيار خطرناك است.

پيشگيري از كورتاژ

اين متخصص زنان ضمن اشاره به اين كه تمامي مراكز درماني دولتي و خانه‌هاي بهداشت، روش‌هاي پيشگيري از بارداري را به صورت رايگان در اختيار زوجين قرار مي‌دهند، خاطرنشان مي‌كند: افرادي كه در اين زمينه با پزشك خود در مشورت هستند، مي‌توانند قبل از حاملگي از مشاوره خوبي برخوردار شوند و توسط پزشك بهترين روش جهت جلوگيري از بارداري به آنها پيشنهاد شود تا بدين وسيله كمترين عارضه براي آنها ايجاد شود.

دكتر معاون مي‌افزايد: افرادي كه داراي سابقه فشارخون، وزن بالا و بيماري‌هاي عروقي هستند، نمي‌توانند از قرص‌هاي ضدبارداري استفاده كنند و اگر به طور نابجا فرد شروع به‌مصرف اين قرص‌ها كند يا بدون مشورت با پزشك مصرف آن را كنار بگذارد با عواقب خطرناكي مواجه خواهد بود.

اشتباه خطرناك

وي تصريح مي‌كند: اشتباهي كه اغلب بين عوام صورت مي‌گيرد آن است كه همه كورتاژها به يك روش صورت مي‌گيرد، در صورتي كه نوع كورتاژ بستگي به سن حاملگي دارد و اگر استخوان‌بندي جنين شكل گرفته باشد، به هيچ عنوان نمي‌توان با روش‌هاي رايج، جنين را از رحم خارج كرد و اين امر باعث لطمه زدن به مادر، پارگي رحم، عفونت و خونريزي‌هاي شديد، عوارض نارسايي دهانه رحم، چسبندگي‌هاي داخل رحم، نازايي و به جا ماندن بقاياي حاملگي مي‌شود كه هريك به تنهايي مي‌تواند خطرات جدي و حتي فوت مادر را به‌همراه داشته باشد.

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

نظرات ارسال شده